Användarverktyg

Webbverktyg


lastips

Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

Länk till den här jämförelsesidan

Both sides previous revision Föregående version.
Nästa version.
Föregående version.
lastips [2019/11/21 15:26]
Stefan Ene
lastips [2019/11/21 15:35] (aktuell)
Stefan Ene
Rad 1: Rad 1:
 ====== Litteratur ====== ====== Litteratur ======
  
-Här har vi samlat ett antal böcker om [[:gis|GIS]] och kartografi som man kan läsa vidare i. De första böckerna med bilder är eller har varit kurslitteratur och fungerat som huvudböcker på olika kurser och moment på Kulturgeografiska institutionen. SUB länkarna länkar till information från [[https://www.su.se/biblioteket/|Stockholms universitetsbibliotek]] huruvida böckerna är utlånade eller ej.+Här har vi samlat ett antal böcker om [[:gis|GIS]] och kartografi som man kan läsa vidare i. De första böckerna med bilder är eller har varit kurslitteratur och fungerat som huvudböcker på olika kurser och moment på Kulturgeografiska institutionen. På [[https://www.su.se/biblioteket/|Stockholms universitetsbibliotek]] kan du själv söka efter titlar och ämnen.
  
 Längre ner på listan kommer böcker och i viss mån artiklar som kan vara bra att känna till. De är grovt indelade i GIS och kartografi. Listan är såklart inte komplett. Sökningar på universitetsbiliotekets olika databaser kan avgränsa sökandet till en viss metod eller ämnesområde och komma i kontakt med aktuella artiklar. Längre ner på listan kommer böcker och i viss mån artiklar som kan vara bra att känna till. De är grovt indelade i GIS och kartografi. Listan är såklart inte komplett. Sökningar på universitetsbiliotekets olika databaser kan avgränsa sökandet till en viss metod eller ämnesområde och komma i kontakt med aktuella artiklar.
Rad 183: Rad 183:
 Knowles, A. K. & A. Hillier. 2008. Placing history : how maps, spatial data, and GIS are changing historical scholarship. Redlands, Calif.: ESRI Press: Distributed to the trade by Ingram Publisher Services. Knowles, A. K. & A. Hillier. 2008. Placing history : how maps, spatial data, and GIS are changing historical scholarship. Redlands, Calif.: ESRI Press: Distributed to the trade by Ingram Publisher Services.
  
-Lundin, E. 2003. Sverige i kartskisser och texter från 1550 talet. Riksarkivet ([[https://webbutik.riksarkivet.se/se/produkter/filer-for-nedladdning/sverige-i-kartskisser-och-texter-fran-1550-talet.html|E-bok]]).+Lundin, E. 2003. Sverige i kartskisser och texter från 1550 talet. Riksarkivet ([[https://webbutik.riksarkivet.se/se/produkter/filer-for-nedladdning/sverige-i-kartskisser-och-texter-fran-1550-talet.html|Riksarkivet]]).
  
 Lundén, T. 2008. Kartan och verkligheten. In Ymer, 386 s. Stockholm: Svenska sällskapet för antropologi och geografi. Lundén, T. 2008. Kartan och verkligheten. In Ymer, 386 s. Stockholm: Svenska sällskapet för antropologi och geografi.
lastips.1574346417.txt.gz · Senast uppdaterad: 2019/11/21 15:26 av Stefan Ene