Användarverktyg

Webbverktyg


join_from_a_table_med_arcgis_10

Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

Länk till den här jämförelsesidan

Nästa version.
Föregående version.
join_from_a_table_med_arcgis_10 [2016/04/01 09:06]
127.0.0.1 extern redigering
join_from_a_table_med_arcgis_10 [2016/04/12 12:02] (aktuell)
Rad 1: Rad 1:
-Join from a table med ArcGIS 10 +====== ​Join from a table med ArcGIS 10 ====== 
-ulfjan|2012/​08/​28 11:08:31+{{tag>​arcgis}}
  
-[[arcgis10tipsikonH.png]] 
  
-I [[ArcGIS]] 10 används verktyget ''​Join''​ för att koppla samman data i en tabell ((i detta exempel en Excel fil) med geografiska objekt ((i detta exempel [[Vektordata|polygoner]] i en [[SHP|Shape fil]]). Hur man öppnar filer i ArcGIS beskrivs via följande länk:+{{*:arcgis10tipsikonH.png}}
  
-[[arcgis10tipsikon.png|Lagg till data i ArcGIS 10]]+[[ArcGIS]] 10 används verktyget ''​Join''​ för att koppla samman data i en tabell (i detta exempel en Excel fil) med geografiska objekt (i detta exempel [[Vektordata|polygoner]] i en [[SHP|Shape fil]]). Hur man öppnar filer i ArcGIS beskrivs via följande länk:
  
-Figuren nedan visar de två filerna ((Shape filen är de tre filerna med ändelserna ''​dbf'',​ ''​shx''​ och ''​shp''​))+[[lagg_till_data_i_arcgis_10|{{*:​arcgis10tipsikon.png}}]]
  
-[[join1.jpg]]+Figuren nedan visar de två filerna (Shape filen är de tre filerna med ändelserna ''​dbf'',​ ''​shx''​ och ''​shp''​)).  
 + 
 +{{*:join1.jpg}}
  
 En förutsättning för att kunna koppla samman de data som finns i Excel filen med den lägesinformation i form av exempelvis punkter eller polygoner som Shape filen innehåller är att det finns någon nyckelkolumn i Excel filen som använder samma benämning för platserna som någon av kolumnerna som utgör Shape filens [[Attributdata|attributdata]]. I detta exempel är det alltså kolumnerna ''​Namn''​ och ''​Land''​ som kan användas för att koppla samman de två filernas data. En förutsättning för att kunna koppla samman de data som finns i Excel filen med den lägesinformation i form av exempelvis punkter eller polygoner som Shape filen innehåller är att det finns någon nyckelkolumn i Excel filen som använder samma benämning för platserna som någon av kolumnerna som utgör Shape filens [[Attributdata|attributdata]]. I detta exempel är det alltså kolumnerna ''​Namn''​ och ''​Land''​ som kan användas för att koppla samman de två filernas data.
Rad 16: Rad 17:
 Koppla samman tabellerna gör man genom att högerklicka på kartlagret i [[Table of Contents i ArcGIS 10|Table of Contents]]. Välj sedan: Koppla samman tabellerna gör man genom att högerklicka på kartlagret i [[Table of Contents i ArcGIS 10|Table of Contents]]. Välj sedan:
  
-:Joins and Relates ​&​raquo; ​Join... ​+Joins and Relates ​Join... ​
  
 Välj sedan i fönstret som kommer upp:  Välj sedan i fönstret som kommer upp: 
  
-#​Kartlagrets nyckelkolumn +#​Kartlagrets nyckelkolumn\\  
-#Lagret du vill koppla mot kartlagret samt +#Lagret du vill koppla mot kartlagret samt\\  
-#Det lagrets nyckelkolumn+#Det lagrets nyckelkolumn\\ 
  
 Klicka på ''​OK''​ Klicka på ''​OK''​
  
-[[join2.jpg]]+{{*:join2.jpg}}
  
 Om informationen skall presenteras visuellt kan en [[Tematisk karta|tematisk karta]] vara lämpligt. En proportionerlig symbolkarta visas här för att illustrera hur en sådan karta skulle kunna se ut. Om informationen skall presenteras visuellt kan en [[Tematisk karta|tematisk karta]] vara lämpligt. En proportionerlig symbolkarta visas här för att illustrera hur en sådan karta skulle kunna se ut.
  
-[[join3.jpg]]+{{*:join3.jpg}}
  
 Tips för hur man skapar en tematisk karta i [[ArcGIS]] 10 finns via följande länk: Tips för hur man skapar en tematisk karta i [[ArcGIS]] 10 finns via följande länk:
  
-[[arcgis10tipsikon.png|Tematisk karta i ArcGIS 10]] +[[tematisk_karta_i_arcgis_10|{{*:​arcgis10tipsikon.png}}]]
join_from_a_table_med_arcgis_10.1459494372.txt.gz · Senast uppdaterad: 2016/04/06 13:26 (extern redigering)